Wist je het al? Duurzaam menstrueren kan!

Steeds meer vrouwen kiezen voor deze milieuvriendelijke optie.

Je ontkomt er als vrouw niet aan; elke maand weer kan moeder natuur het niet laten om je een paar miserabele dagen te bezorgen en ook nog eens je favoriete jeans te verpesten. Tijdens deze dagen zit er dan ook niks anders op dan het dragen van menstruatieproducten.

Alleen zitten deze producten vaak alleen vol met plastic en stoffen die daar beneden niks te zoeken hebben. Het werd hoog tijd voor een alternatief.

Inlegkruisjes van Natracare is dan ook opgezet als campagne om de industrie voor menstruatieproducten eens wakker te schudden en vrouwen een milieuvriendelijk alternatief te bieden. Inmiddels zorgen ze met hun milieu- en vagina vriendelijke tampons en maandverband er al ruim 30 jaar voor dat vrouwen nu een eindelijk een keuze hebben.

Tampons

Je meest intieme zone heeft speciale zorg nodig. Je moet dan ook voorzichtig zijn met wat je in je lichaam stopt. Het is geen plek voor toegevoegde stoffen als pesticiden, chloor of zelfs parfum. Toch zie je dat deze stoffen in de meeste tampons zitten. Door 100% biologisch katoen te gebruiken weet je precies wat je in je lichaam stopt en zo zorg je in ieder geval dat je niet met die stoffen in aanraking komt.